top of page

TILPASNINGSTIME

For å få tilpasningstime hos meg må du ta kontakt og avtale en time på forhånd. 

Jeg har ingen faste åpningstider, så det er ikke mulig å bare stikke innom.

Når du kommer på time hos meg vil all prøving og tilpasning foregå inne på mitt atelier/arbeidsrom, hvor du vil møte en hjemmekoselig, varm og positiv atmosfære.

flower lilly
Jannickes Atelier

SLIK GÅR DU FRAM

TA KONTAKT

Fyll ut kontaktskjema under "kontakt" her på hjemmesiden.

Det er viktig at du tar kontakt så snart du har bestilt/kjøpt din kjole. Selv om den ikke ankommer før noen måneder senere er det lurt å sikre seg plass på listen min. De fleste behøver noen justeringer, og ønsker du større endringer som krever bestilling av materialer/stoffer er det ekstra viktig å få gjort avtaler i god tid. 

FØRSTE TIME

Når du ankommer til avtalt time tar jeg imot deg og vi starter med å se på kjolen og snakker om hvilke ønsker du har.

Du prøver kjolen din, jeg tar mål, og setter i nåler etter behov. Vi fyller ut et skjema der jeg skriver ned det vi avtaler og vi legger en plan for hva vi skal gjøre til hvilken tid.

Husk å ta med skoene og evt. underskjørt og bh du skal bruke til kjolen din. 

(MERK: Første tilpasningstime er en timeavtale hvor du kommer til meg med kjolen din og vi blir enige om hva som skal gjøres og tar mål, den blir ikke sydd på denne timen )

TIDSLINJE

Det varierer hvor lang tid som trengs for å sy ferdig brudekjoler, i høysesong kan det også være noe ventetid fra jeg får inn din kjole til det blir påbegynt søm av den, det er ikke uvanlig at det kan ta omtrent 8-10 uker. Ved større prosjekter kan det være behov for flere mellomprøvinger.

Ved standard tidslinje er første tilpasningstime satt opp så snart som mulig etter at kjolen er ankommet, deretter en mellomprøving ved behov, og siste prøving/henting av kjolen 1-2 mnd etter første time.

Kjolen skal alltid være klar og ferdig sydd til avtalt tid før bruksdato, utover dette planlegger vi sammen hvordan vi setter opp timeavtalene fra start til slutt.

INFORMASJON / FAQs

Jannickes Atelier

VEKTENDRING

GJESTER OG BARN

PRISINFO

Dersom man av forskjellige årsaker ikke kan følge en standard tidslinje for tilpasning, vil jeg legge til rette så langt det er mulig så lenge jeg mottar denne type informasjonen tidlig! Som f.eks. på grunn av:

- planlagte vektendringer, operasjoner eller graviditet,

- man bor i en annen by og har begrenset mulighet til å reise, 

- må ha kjolen ferdig ekstra tidlig fordi man skal reise lenge før bruksdatoen for et destinasjonsbryllup.

IKKE-STANDARD TIDSLINJE

Jeg får mange spørsmål om dette temaet. Det er klart at det kan skje vektendringer når man bestiller sin kjole lang tid i forveien. Her er noen viktige tips:

~ Ikke vent med å ta kontakt for tilpasning til like før bryllupsdato fordi du vil gå ned i vekt først, da er det ikke sikkert du får hjelp fordi det allerede er fullbooket hos skreddere! 

~ Vi kan gjøre eventuelle justeringer nærmere bryllupsdato, men disse datoene må planlegges i god tid!

~ Hvis man har en plan om å gå ned i vekt, er det lurt å ha som mål at den ideelle vekten skal være nådd ca to måneder før bryllupet. Da har vi de riktige målene for å få tatt tilpasningen innen rimelig tid før kjolen skal brukes, og man slipper å stresse med fokuset på vekt like oppi siste innspurt til bryllupsdagen. Det er som oftest begrenset hvor mange cm man endrer seg på disse to månedene, så det vil være en fornuftig og god løsning.

Skulle det likevel oppstå vanskelige situasjoner, vil jeg hjelpe så langt det er mulig, men vær realistisk og unngå unødvendige kriser! 

Selv om det er hyggelig å dele bryllupsforberedelser med de som står deg nær, vil jeg presisere at en tilpasningstime ikke er særlig spennende for andre enn deg og meg. Timen varer omtrent 20-30 minutter og jeg anbefaler å ha minst mulig forstyrrelser iløpet av denne tiden!

De fleste velger å komme alene, noe som er en stor fordel sånn at vi uforstyrret kan fokusere på samtalen oss i mellom og jeg får gitt deg så god hjelp som mulig. 

På siste time, når kjolen er ferdig og skal hentes, kan det være fint å ha med én person som også skal hjelpe deg på selve bryllupsdagen. Jeg viser hvordan påkledning gjøres og hva som er greit å vite rundt dette.

Jeg har plass til maks 2 gjester.

Kan jeg ta med barn?

Mitt atelier/arbeidsrom er dessverre ikke særlig barnevennlig, så det anbefales at man kommer uten barn. Hvis du har med deg et mindre barn, som ikke kommer for en egen avtale, anbefaler jeg at en annen voksen er med slik at de kan passe på den lille mens vi konsentrerer oss om kjolen din. Det er alt for mange små ting, skarpe instrumenter og kostbare hvite kjoler i lokalet mitt til at det vil være fullt barnesikret. Det er heller ikke mye plass å boltre seg på, men det finnes en kjempefin uteplass med benker og klatreapparater rett rundt hjørnet ved inngang til Isak-senteret, dersom barnevakten vil vente ute med den lille.

Jeg har gjennomsnittlig et par hundre brudekjoler og kjoler som skal tilpasses iløpet av en sesong, og det er spesielt stor pågang utover våren og sommeren.

Veldig mange ønsker tilpasning så nærme bryllupsdato som mulig, mens jeg er avhengig av å kunne fordele oppdragene utover året, sånn at jeg kan hjelpe flest mulig. Derfor er det viktig at du kontakter meg så tidlig som mulig for å sikre tid til tilpasning av din kjole. Vi må også ta høyde for sommerferie og feriestengt. 

Det er ikke uvanlig at jeg får bookinger 1 - 2 år før bryllupsdato.

Det anbefales at man alltid inkluderer tilpasning i budsjettet på brudekjole, siden det er svært sjeldent man unngår noe som helst av justeringer.

Pris varierer etter hvor mye og hva som må gjøres, de fleste bruker mellom 4000 - 7000,- kr.

(Denne type tjenester er pålagt mva). 

Det er umulig for meg å gi eksakte priser ved forespørsel på melding, mail og telefon. Jeg kan muligens gi en pekepinn hvis jeg får tilsendt bilder av deg i kjolen i tillegg til evt. designer-bilder, men dette er likevel ikke noen garanti.

På første tilpasningstime vil jeg estimere en omtrentlig pris på arbeidet som skal gjøres. Det er viktig å vite at den endelige prisen ikke er avgjort før kjolen er ferdig sydd, men jeg informerer alltid underveis så man unngår overraskelser.

Det er 100% håndverk som ligger bak hvert eneste prosjekt jeg jobber med, og det krever mye tid og nøyaktighet for å få et godt resultat, noe jeg setter meget høyt! 

Priseksempler kan du se her

GENERELT

BETALING

På første time betales minimum kr 850,- deretter resterende når kjolen er ferdig sydd.

Ved større prosjekter som krever innkjøp av materialer betales ca 50% av estimert pris på første time.

Utover dette avtaler vi sammen om hvordan betalingen deles opp utfra antall prøvinger.

Betaling gjøres via bankterminal (den godtar de fleste kort og kredittkort), alternativt Vipps (kode 619713)

flower lilly
bottom of page